Συχνες Ερωτησεις2021-07-14T14:18:53+03:00

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αν κάτι εξακολουθεί και σας προβληματίζει, ίσως βοηθήσει αν ρίξετε μια ματιά σε αυτά που αναφέρουμε παρακάτω
Είμαι αρχάριος και χωρίς καθόλου εμπειρία, από ποιό σεμινάριο θα ξεκινήσω;2021-07-14T15:28:40+03:00

Θα πρέπει να ξεκινήσετε από το “ADVANCED SPA MASSAGE”, δηλαδή τεχνικές μασάζ με χρήση ελαίων, διότι καλύπτει μεγάλη θεματολογία και είναι και το πιο “εμπορικό” μας πρόγραμμα, αυτό δηλαδή που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να εργάζεσθε σχεδόν άμεσα. Συμπεριλαμβάνει θεωρία αλλά και πάρα πολύ πρακτική εξάσκηση. Σας βοηθά να εξοικειωθείτε αρχικά με το δικό σας σώμα, ενώ παράλληλα ανακαλύπτετε και εξασκείστε πάνω στα σώματα των συμμαθητών σας. Βγάζετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το εάν το μασάζ είναι αυτό που σας ταιριάζει, ενώ ταυτόχρονα έχετε αμέτρητες ευκαιρίες να δοκιμάσετε τις δυνάμεις, τις αντοχές αλλά και το ταλέντο σας!
Σας εγγυούμαστε πως δεν θα βρείτε αντίστοιχο πρόγραμμα μιας εβδομάδας με τόσο πλούσια και χρήσιμη ύλη. Ύλη που όχι μόνο θα σας βοηθήσει στο ξεκίνημα σας, αλλά θα σας κατευθύνει και θα σας συμβουλεύει κατά τη διάρκεια ολόκληρης της καριέρας σας!

Θα χρειασθώ να φέρω δικό μου «μοντέλο» για να εξασκηθώ;2021-07-14T14:37:21+03:00

Μα όχι φυσικά, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, τουλάχιστον στα δικά μας σεμινάρια. Εσείς οι ίδιοι θα είσαστε τόσο τα μοντέλα, όσο και οι θεραπευτές. Επίσης δεν θα χρειασθείτε να φέρετε μαζί σας το παραμικρό, ούτε πετσέτες, ούτε και λάδια (ναι το έχουμε ακούσει και αυτό). Θέλουμε μόνο να είσαστε συγκεντρωμένοι στο μάθημα, να μελετάτε στο σπίτι και όταν έρχεστε για μάθημα να μας δείχνετε τον καλό σας εαυτό. Αυτή είναι η προσέγγιση μας και έτσι διδάσκεται το μασάζ σε κάθε γωνία της Γης.
Από την άλλη, αν ο λόγος που μας ρωτάτε σχετίζεται με το γεγονός πως δεν νιώθετε και τόσο βολικά με το «άγγιγμα» και δεν επιθυμείτε να κάνετε το μοντέλο για τους συμμαθητές σας, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να προβληματιστείτε για το αν πραγματικά έχετε πάρει τη σωστή απόφαση. Εμείς σίγουρα θα σας αποθαρρύνουμε (όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν), διότι δεν έχει κανένα νόημα να έρθετε σε ένα απαιτητικό σεμινάριο, απλώς για να ταλαιπωρηθούμε όλοι μαζί. Θα πρέπει να καταλάβουν μερικοί και μερικές, πως το μασάζ δεν είναι ένας εύκολος τρόπος για να βγάλετε γρήγορα και εύκολα χρήματα. Το μασάζ, αν δεν το αγαπήσετε δεν θα μπορέσετε ποτέ να το αντιληφθείτε σε όλο του το μεγαλείο, αλλά ούτε και να το προσφέρετε σωστά στον συνάνθρωπο σας!

Κάνετε εκπτώσεις για ανέργους ή και για φοιτητές;2021-07-14T14:33:58+03:00

Ναι κάνουμε, όχι όμως μόνο για ανέργους και για φοιτητές, αλλά για «όλους & όλες» σας. Ρωτήστε μας ή μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις Προσφορές και τα Εκπτωτικά μας πακέτα, εδώ:

Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρώ για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια σας;2021-07-14T14:31:34+03:00

Για το «ADVANCED SPA MASSAGE» δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση, πέραν του ότι θα πρέπει να είσαστε απόλυτα υγιής. Το συγκεκριμένο σεμινάριο μας αποτελεί το «πρώτο σκαλοπάτι» προκειμένου να μυηθείτε στον όμορφο κόσμο της χειρομάλαξης, αλλά και να καταξιωθείτε σαν επαγγελματίας.
Για το «Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ» όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι εμείς ζητάμε από εσάς που θα επιθυμούσατε να το παρακολουθήσετε, να έχετε κάποια πρότερη εμπειρία ή ακόμα καλλίτερα να έχετε ήδη ολοκληρώσει τεχνικές μάλαξης με έλαια. Το δικό μας ADVANCED SPA MASSAGE για παράδειγμα, θα αποτελούσε την ιδανική λύση, διότι η θεωρία του συμπεριλαμβάνει πολλές ασκήσεις από το Ταϊλανδέζικο σύστημα που θα σας λύσουν τα χέρια.

Είμαι ντροπαλή (-ός), υπάρχει περίπτωση να νιώσω εκτεθειμένη (-ος) απέναντι στους συμμαθητές μου;2021-07-14T16:59:23+03:00

Φυσικά και όχι. Ειδικά με τον τρόπο που διδάσκουμε εμείς (ειδική τεχνική draping), δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση. Η αντιμετώπιση που θα έχετε από εμάς και τους συμμαθητές σας, θα είναι εφάμιλλη της περιποίησης που θα δεχθείτε σε ένα Spa ή ξενοδοχείο πολυτελείας. Σε εμάς η χρήση του εσωρούχου είναι «υποχρεωτική» και όπως είναι ευνόητο δίνουμε μεγάλη έμφαση στις συνθήκες υγιεινής.

Σαν γυναίκα, δεν έχω και τόσο μυϊκή δύναμη. Θα μπορέσω να ασχοληθώ με το μασάζ;2021-07-14T16:56:59+03:00

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η φυσική αντοχή και η δύναμη, ενώ είναι σημαντικοί παράγοντες, δεν παίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μιας συνεδρίας. Κατά την εκτέλεση τεχνικών μάλαξης, όταν φροντίζουμε και παίρνουμε την κατάλληλη στάση σώματος και συνεπώς μειώνουμε τον κίνδυνο για αυτοτραυματισμούς, να είστε βέβαιοι πως θα χαρίσετε επιπλέον χρόνια στη καριέρα σας.
Φυσικά όταν έχετε να κουράρετε ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους από εσάς τους ίδιους, δεν είναι πάντα εφικτό να έχετε το «ιδανικό» αποτέλεσμα. Όλα είναι σχετικά λοιπόν και εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να μάθετε να βάζετε τα όρια σας. Ξεκινώντας την καριέρα σας καλό θα ήταν ίσως να είσαστε (στην αρχή τουλάχιστον) και λίγο επιλεκτικοί. Το να στοχεύετε τους πελάτες που επιθυμείτε εσείς (ενώ δεν είναι και τόσο επαγγελματικό), ακούγεται ίσως κάπως υπερβολικό και δύσκολο στην εφαρμογή του (ειδικά όταν εργάζεσθε μόνοι σας). Ωστόσο δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, και ειδικά αν είναι να γλυτώσετε τα χέρια σας, τότε «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Με τον καιρό όμως (και αφού δυναμώσετε), θα ξέρετε ποια θα είναι τα όρια σας και θα προσαρμόζετε τις τεχνικές και τα προγράμματα σας αναλόγως. Η κοινή λογική λέει, πως δεν θα πρέπει να ξεπερνάτε τα όρια σας, διότι τότε είναι που θα καταπονήσετε το σώμα σας και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσετε και το ενδιαφέρον σας για την εργασία που προσφέρετε.
Από άποψης marketing, δεν είναι και τόσο καλό να επιλέγετε πελάτες και να αρνείστε τις υπηρεσίες σας σε κάποιους. Η πιο σωστή προσέγγιση είναι να είστε ειλικρινής μαζί τους και αν έχετε αμφιβολία για τις ικανότητες σας, να τους το αναφέρετε και από κοινού να αποφασίζετε αν θα προχωρήσετε ή όχι. Θα ξαφνιαστείτε ίσως αν σας πούμε, πως πολλοί μεγαλόσωμοι άνθρωποι δεν είναι καν λάτρεις του «δυνατού» μασάζ. Μια ήπια προσέγγιση πολλές φορές, είναι αυτό που αναζητούν και είναι αυτό που απολαμβάνουν περισσότερο. Γι αυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα από μόνοι σας και μην παίρνετε κάποια πράγματα ως δεδομένα

Θα μπορέσω να ξεκινήσω άμεσα (μετά την εκπαίδευση) να εργάζομαι;2021-07-14T16:36:14+03:00

Η απάντηση είναι «Όχι». Δεν θα είσαστε έτοιμοι να εργασθείτε με το που τελειώσετε την εκπαίδευση σας. Θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα διάστημα προκειμένου να εξασκηθείτε και να μελετήσετε εις βάθος αυτά που μάθατε πλάι στους εκπαιδευτές σας. Η πρακτική εξάσκηση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντική. Κάποιος ευσυνείδητος σαφώς και καταλαβαίνει σε τι αναφερόμαστε. Κάποιοι άλλοι όμως, που και στη καθημερινότητα τους συμπεριφέρονται ίσως λίγο επιπόλαια, σίγουρα θα εκτεθούν αν βιαστούν.
Την στιγμή που θα νιώσετε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση και θα μπορέσετε να εκτελέσετε μια συνεδρία 60 λεπτών με άνεση, τότε είναι και η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε αν θα πρέπει να χρεώνετε για τις υπηρεσίες σας ή όχι. Και πάλι, να γνωρίζετε πως θα σας πάρει μήνες, ίσως και χρόνια για να φτάσετε σε ένα αποδεκτό επίπεδο, το οποίο θα έχει και την προοπτική να σας εξασφαλίσει και την πολυπόθητη επιτυχία και φήμη.

Υπάρχουν κίνδυνοι, ειδικά για τις κοπέλες;2021-07-14T16:33:25+03:00

Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν κίνδυνοι. Σε ότι αφορά το μασάζ, σίγουρα μια κοπέλα μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων και σε δυσάρεστη θέση. Γι αυτό το λόγο εμείς δίνουμε ειδικά εφόδια στις μαθήτριες μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως δεν θα βρεθούν ποτέ μπροστά σε επικίνδυνες καταστάσεις. Το εφόδια αυτά είναι η «εμπειρία» που θα αποκτήσουν με τον καιρό και φυσικά η «εκπαίδευση» τους.
Όταν τυχαίνει να ακούσουμε πως κάτι πήγε στραβά και κάποιος πελάτης δεν συμπεριφέρθηκε με τον πλέον κόσμιο τρόπο, τις πιο πολλές φορές να ξέρετε πως δεν φταίει ο πελάτης, αλλά εμείς οι ίδιοι (οι θεραπευτές). Όπως ακριβώς το ακούσατε. Φταίει ο δικός μας ο κακός ο χειρισμός, ο οποίος θα δώσει περιθώρια για παρεξηγήσεις και συγχύσεις. Αν η κάθε θεραπεύτρια μάλαξης προσέξει κάποια βασικά πράγματα, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα, να της παρουσιασθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα!
Όπως αναφέρουμε και στο Blog μας, «η έννοια του αγγίγματος μέσα από την τέχνη του μασάζ είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στον κόσμο». Έτσι θα το βλέπουμε, έτσι θα το διδαχθείτε και έτσι θα το προσφέρετε. Και να είστε βέβαιες και βέβαιοι, πως θα αξιολογηθείτε από τη ποιότητα της δουλειά σας και όχι από τυχόν προκαταλήψεις, που στο χέρι σας είναι να πολεμήσετε μαζί με εμάς φυσικά ως συμμάχους.
Στα σεμινάρια μας κάνουμε εκτενή αναφορά στο φαινόμενο αυτό και να είσαστε βέβαιοι πως αυτά που θα σας μάθουμε, θα αποτελούν και την «ασπίδα» προστασίας σας απέναντι σε οποιαδήποτε αντιξοότητα.

Για πόσα χρόνια μπορεί κανείς να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα;2021-07-14T16:30:39+03:00

Αυτό εξαρτάται καταρχήν από τις σωματικές και τις πνευματικές αντοχές που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος. Εξαρτάται επίσης και από τις τεχνικές που θα εφαρμόζετε και φυσικά στην προσοχή που θα δίνετε στο να μην εξαντλείτε το σώμα σας. Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται ως θεραπευτές μάλαξης για πάνω από 10 ή και 15 χρόνια. Δεν είναι κάτι τόσο το συνηθισμένο, αλλά πιστεύω πως είναι και θέμα επιλογών του καθενός.
Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι πιο πολλοί στο χώρο, αργά ή γρήγορα «απορροφούνται» από άλλους (συναφής) κάδους και η καριέρα τους σε κάποια στιγμή παίρνει διαφορετική πορεία. Ειδικά στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όπως τα ξενοδοχεία, που οι επιλογές είναι περισσότερες, πολλοί θεραπευτές και θεραπεύτριες δοκιμάζουν την τύχη τους σε διευθυντικές θέσεις. Αυτό αποτελεί και την λογική εξέλιξη ενός ικανού στελέχους, αρκεί να δείξουν τον κατάλληλο ενθουσιασμό και επαγγελματισμό. Ειδικά στην Ελλάδα που δεν λειτουργεί η αξιοκρατία και τόσο πολύ, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (γνωριμίες, «δημόσιες σχέσεις» κλπ.) που στο χέρι του καθενός είναι, το πώς θα τους χειρισθεί.

Ανησυχώ για τα χέρια και τη μέση μου. Με το μασάζ θα επιβαρυνθούν;2021-07-14T16:05:42+03:00

Για να είμαστε ειλικρινής, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως δεν θα ταλαιπωρηθούν τα χέρια σας ή η μέση σας κλπ. Σίγουρα θα επιβαρυνθεί το σώμα σας, αλλά το κατά πόσο θα επιβαρυνθεί, εξαρτάται κυρίως από εσάς τους ίδιους.
Όταν ξεκινήσετε να εργάζεσθε ως θεραπεύτρια ή θεραπευτής μάλαξης, θα πρέπει να μάθετε να «ακούτε» συνέχεια τι σας λέει το σώμα σας. Θα πρέπει να κάνετε διαλλείματα ανάμεσα στις συνεδρίες για να το ξεκουράζετε αλλά και να το τρέφετε σωστά.
Πρέπει επίσης να έχετε πάντα κατά νου τη στάση του σώματος σας. Καμιά φορά ξεχνιόμαστε και ξαφνικά βρίσκουμε το σώμα μας στις πιο παράξενες στάσεις. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να παρακολουθούμε το σώμα μας συνεχώς και να ρίχνουμε μια ματιά που και που στις σημειώσεις από την εκπαίδευση μας, γιατί ως γνωστόν εμείς εδώ στο MASSAGE SEMINARS – ATHENS, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αυτό.

Εσείς παρέχετε υπηρεσίες εργασιακής υποστήριξης;2021-07-14T15:51:02+03:00

Εάν εννοείτε πως μεριμνούμε για τους μαθητές μας, η απάντηση είναι καταφατική. Σαφώς και ερχόμαστε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου, που κατά καιρούς μας ζητούν “έτοιμα” στελέχη. Μετά από αρκετά χρόνια, μπορούμε πια να πούμε με βεβαιότητα πως οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είναι περιζήτητοι διότι τους δίνουμε τις σωστές βάσεις και όχι μόνο. Τους δίνουμε πλούσιο υλικό για να ξεκινήσουν να εργασθούν σχεδόν άμεσα. Μέσα σε μία εβδομάδα διδάσκουμε μοναδική και ασυναγώνιστη ύλη. Έτσι ώστε, με λίγη επιπλέον πρακτική εξάσκηση, οι μαθητές μας να νιώσουν ολοκληρωμένοι σαν επαγγελματίες και γιατί όχι, να μπορέσουν να εργασθούν άφοβα σε οποιοδήποτε SPA ή ξενοδοχειακή μονάδα.
Το μορφωτικό σας υπόβαθρο σίγουρα θα σας δώσει πλεονεκτήματα έναντι άλλων. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Εμείς μπορούμε να προωθήσουμε τους άριστους μαθητές και μαθήτριες μας. Το τι θα κάνετε εσείς από εκεί και πέρα, εξαρτάται από εσάς και μόνο. Παράγοντες που σίγουρα θα παίξουν κάποιο ρόλο είναι οι εξής:
– Το πόσο ευσυνείδητοι και τυπικοί είσαστε,
– το πόσο μεγάλη αίσθηση ευθύνης έχετε και πόση αφοσίωση δείχνετε απέναντι σε αυτό που κάνετε,
– το πόσο νέοι και ταλαντούχοι είσαστε,
– το πόσο εμφανίσιμοι είσαστε (ειδικά στην Ελλάδα, παίζει ρόλο και αυτό),
– το εάν είσαστε άνδρας ή γυναίκα δυστυχώς παίζει και αυτό καθοριστικό ρόλο. Είναι ξεκάθαρο πως στον χώρο μας, οι γυναίκες είναι αυτές που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος.
Ο κύριος λόγος δεν έχει μόνο να κάνει με τη ζήτηση και τη προσφορά, αλλά και με το γεγονός πως πολλές κοπέλες που ασχολούνται με τον χώρο, έχουν μια πιο σύνθετη σχέση με το αντικείμενο. Πολλές από τις γυναίκες που ασχολούνται με το μασάζ, γνωρίζουν επίσης και άλλες υπηρεσίες, λιγότερο ή περισσότερο σχετικές. Για παράδειγμα, θα βρείτε γυναίκες θεραπεύτριες που είναι παράλληλα και αισθητικοί, που γνωρίζουν μανικιούρ-πεντικιούρ ή κομμωτική, που έχουν γνώσεις yoga κλπ. Επίσης θα βρείτε και αρκετά αγόρια που έχουν σπουδάσει και βοηθοί φυσικοθεραπευτές, γυμναστές-personal trainers κλπ.

Θα μπορώ να βρω εργασία μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων σας;2021-07-14T15:46:50+03:00

Όπως υπάρχουν αρκετά είδη τεχνικών μάλαξης που θα πρέπει να μάθετε πρώτα και να εξασκηθείτε πάνω σε αυτές, έτσι υπάρχουν και εργοδότες που έχουν αυξημένες απαιτήσεις από το προσωπικό τους. Στη δουλειά μας χρειάζεται εξειδίκευση, συνεχής ενημέρωση και ισχυρό κίνητρο για να πετύχει κάποιος επαγγελματικά. Ελπίζουμε πως εμείς (με τα σύντομα αλλά πλούσια σε περιεχόμενο σεμινάρια μας), θα συμβάλουμε αρκετά έτσι ώστε να ξεκινήσετε μια λαμπρή καρίερα σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο. Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστές βάσεις αλλά και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνετε μια δυναμική αρχή.
Το γεγονός πως υπάρχει σχετικά μεγάλη ζήτηση σε θεραπευτές μασάζ, κυρίως το καλοκαίρι στα νησιά μας, δεν σημαίνει πως θα βρείτε και όλες τις πόρτες ορθάνοιχτες.
Όπως κάθε κλάδος, έτσι και ο δικός μας επηρεάζεται από τους κανόνες της αγοράς (Προσφορά και Ζήτηση). Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην σταδιοδρομία σας. Αναφέρουμε μερικούς ενδεικτικά:
– Θα σας αρέσει καταρχήν να βγάζετε τα προς το ζην, κάνοντας αποκλειστικά αυτή τη δουλειά;
– Θα σας αρέσει τόσο πολύ, έτσι ώστε να αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά σε αυτήν;
– Θα βλέπετε την νέα σας επαγγελματική ενασχόληση μόνο βιοποριστικά ή θα έχετε πιο ισχυρά κίνητρα;
– Θα μείνετε στάσιμοι σε αυτά που θα σας διδάξουμε εμείς και μόνο ή θα επιδιώξετε να αποκτήσετε και άλλες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο;
– Θα μπορεί το σώμα σας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς αυτής; Το ναι ή το όχι δεν μπορείτε να το γνωρίζετε, εάν δεν δοκιμάσετε πρώτα φυσικά.
– Είσαστε στην κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε μια τέτοια καριέρα ως υπάλληλος σε κάποια επιχείρηση; Και αν ναι, γνωρίζετε τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν στις πιο πολλές;
– Έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για να στήσετε μια δική σας επιχείρηση; Γνωρίζετε από νέες τεχνολογίες, μάρκετινγκ, μάνατζμεντ, web design, χρήση υπολογιστή, ξένες γλώσσες κλπ.;

Τι είδους πιστοποίηση διαθέτετε εσείς που διδάσκετε;2021-07-14T15:41:41+03:00

Αποτελούμαστε από μια μικρή ομάδα έμπειρων θεραπευτών μάλαξης, με σπουδές στο εξωτερικό. Οι υπηρεσίες μας εστιάζονται αποκλειστικά σε επιλεγμένα είδη Μασάζ. Προσφέρουμε πέρα από κλασικές μοφρές μάλαξης και μια σειρά από όχι τόσο γνωστά είδη, που κυρίως προέρχονται από την περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ασίας και κυρίως της Ταϊλάνδης.
Διδαχθήκαμε στο εξωτερικό σε σχολές που θεωρούνται από τις κορυφαίους του είδους. Διαθέτουμε πλούσια εργασιακή εμπειρία (13 έτη +) και διδάσκουμε ήδη εδώ και 12 χρόνια! Διαθέτουμε τίτλους σπουδών και πιστοποίηση διεθνούς κύρους. Ωστόσο το πιο σημαντικό απ’όλα και αυτό που μας κάνει πραγματικά να ξεχωρίζουμε, είναι η αγάπη μας, η αφοσίωση αλλά και ο βαθύτατος σεβασμός γι’ αυτό που προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας.

Ο Γεώργιος Κουν διαθέτει πολυετή εμπειρία ως θεραπευτής και ως εκπαιδευτής μάλαξης. Έχει διδαχθεί τη τέχνη της μάλαξης σε αρκετές σχολές και με πιστοποίηση του εξωτερικού. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

– THE WAT PO TRA­DI­TIONAL MED­ICAL SCHOOL, Μπανγκόκ – Ταϋλάνδη.
– LANNA THAI SPA ACAD­EMY, Μπανγκόκ – Ταϋλάνδη.
– ITM (MANTRA SPA) – Inter­na­tional Train­ing Mas­sage School, Τσιάνγκ Μάι- Ταϋλάνδη.
– CIB­TAC UK.

Επίσης διαθέτει αξιόλογη εμπειρία και γνώσεις σχετικές με:
– το στήσιμο (εξοπλισμός και διακόσμηση), κέντρων ευεξίας και SPA.
– την αξιολόγηση και εκπαίδευση προσωπικού (στο τομέα της παροχής υπηρεσιών SPA & Well­ness), καθώς και τη λειτουργία και οργάνωση κέντρων SPA. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του MASSAGE POINT – ATHENS, GREECE (www.massage-point.gr), γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να έχει εδώ και πολλά χρόνια, μια άμεση επαφή με τον χώρο των “Υπηρεσιών Σωματικής Ευεξίας” στην Ελλάδα.

Είναι μια εβδομάδα αρκετή για να μάθω με ολοκληρωμένο τρόπο μασάζ;2021-07-14T15:30:54+03:00

Στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία αλλά και στις ΗΠΑ), υπάρχουν πολλές επιλογές και διάφορα επίπεδα εκμάθησης. Εμείς (πάντα βάσει της εμπειρίας μας), θεωρούμε πως αρκεί μια εβδομάδα για να μάθει κανείς τα “βασικά” και όχι μόνο. Σκεφτείτε πως στο μασάζ (όπως και στη Yoga για παράδειγμα) το 90% αντιστοιχεί στην πρακτική εξάσκηση και το μόλις 10% αναλογεί στην εκπαίδευση. Υπάρχουν σαφώς ανώτερες σχολές κρατικές και μη (στο εξωτερικό), στις οποίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί αργότερα για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με πιο επιστημονικό τρόπο.
Εάν στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές σχολές που έχουν δημιουργήσει τμήματα διάρκειας δύο, τριών ή και έξι μηνών, στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό γίνεται κυρίως για “εισπρακτικούς” λόγους. Εάν κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς για σχολές στην Αγγλία ή και την Ταϊλάνδη ακόμα, θα δείτε πως τα πιο πολλά σεμινάρια δεν διαρκούν παρά μόνο μερικές ημέρες.

Γιατί δεν διδάσκετε και τα Σαβατοκύριακα;2021-07-14T15:29:40+03:00

Πολλοί μας κάνουν την ερώτηση αυτή και φυσικά καταλαβαίνουμε τον λόγο. Ίσως κάποια στιγμή να φτιάξουμε και προγράμματα που θα ολοκληρώνονται σε ένα, σε δύο ή σε τρία ΣΚ. Ωστόσο, δεν παύουμε να πιστεύουμε πως ο ιδανικός τρόπος εκμάθησης τεχνικών μάλαξης είναι ο “συνεχής & αδιάλειπτος”, χωρίς δηλαδή μακροχρόνια διαλλείματα.